ANSA Hotel terletak di tengah bandaraya Kuala Lumpur, dikelilingi pusat membeli belah serta pusat penjaja makanan utama di Jalan Bukit Bintang, menjadikan ANSA Hotel terlalu popular berbanding hotel hotel lain yang berada disepanjang kawasan jalan Bukit Bintang atau dikenali sebagai "Arabic Street" bagi pelancong dari middle east.

Tidak jauh dari ANSA Hotel Kuala Lumpur terletaknya "Pavillion Shopping Complex" yang terunggul di "segi tiga triangle" selepas KLCC.

ANSA Hotel Kuala Lumpur menyediakan bilik-bilik istimewa seperti, ANSA Suite Room, ANSA Executive Quadroom, ANSA Executive, ANSA Deluxe, ANSA Superior.

Hotel ANSA menjadi "popular" berbanding hotel hotel yang lain kerana terletak di kawasan yang paling "strategik" di Jalan Bukit Bintang, serta ANSA menyediakan tempat parkir kereta yang mana ia amat diperlukan bila "driving" di Bukit Bintang, satu pusat bandaraya yang sibuk. Samada hari biasa mahu pun hari minggu.

Ciri-ciri keselamatan CCTV disediakan oleh ANSA Hotel disetiap bangunan untuk menjaga "privacy" serta untuk menjaga para tetamu. ANSA juga menyarankan tetamu tidak merokok dibilik "No Smoking". Dalam erti kata lain, "ANSA Hotel cukup mengambil berat serta prihatin terhadap tetamu-tetamunya agar percutian pelanggan menjadi selesa dan terjamin, dan juga menjadi satu memori yang terindah dalam percutian".

"ANSA Hotel Kuala Lumpur, menjadi tarikan utama pelancong dari luar negara mahupun dalam negara kerana;

Ia terletak ditengah jalan Bukit Bintang, serta dikelilingi gedung gedung "Shopping Complex" utama di Kuala Lumpur seperti, Pavillion.

Kemudahan lain terdapat berdekatan dengan ANSA Hotel Kuala Lumpur iaitu, kemudahan pengakutan awam, seperti MRT - anda cuma perlu berjalan kaki tidak sampai 5min. Station Monorail - terletak disebelah Lot 10, "Shopping Complex", di sini juga terdapat GO KL [atau freebus]. Tentang, pengakutan awam  tidak akan membawa masalah utama bagi pelancong yang datang menginap di ANSA Kuala Lumpur.

ANSA Hotel Kuala Lumpur menjadi tarikan utama juga kerana, di sini terdapat banyak pilihan makanan yang pelbagai menu, termasuk Arabic Cuisine, yang berada di Jalan Bukit Bintang berhadapan dengan Hotel.
Keunikan lain yang menjadi tarikan utama ANSA Hotel Kuala Lumpur ialah ANSA Walk, dimana ia sentiasa dipenuhi dengan pelancong dari dalam dan luar negara. 

Disepanjang ANSA Walk, terdapat "7 Lots Grab&Go Food and Beverages booths(F&B)" terletak dibahagian hadapan ANSA Hotel.

Hotelier Advisor Team "Rekomenkan" para pelancong dari #Indonesia, #Singapore, #Brunei serta dalam negara #Malaysia mencuba ANSA Hotel Kuala Lumpur sebagai "destinasi" percutian anda di Bandar Kuala Lumpur, dan alami suasana di jalan Bukit Bintang serta layanan baik dari hotel staff.

Find Hotel

Categories: Going Places

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *