Hilton Garden Inn Chow Kit, terdapat dua (2) bahagian iaitu Tower 1 dan Tower 2, yang diberi nama “Hilton Garden Inn South dan Hilton Garden Inn North”.

Hotelier Advisor
Hilton Garden Inn Chow kit

Kedua dua bangunan ini bergabung diantara satu sama lain, yang mana kedua-dua bangunan tersebut dahulunya ialah sebuah hotel, dan di reka bentuk menjadi baru.

Ketika pembukaan dahulu Hotel ini dipenuhi oleh pelanggan yang berasal dari Eropah, Akan tetapi selepas hampir 5 bulan pembukaan kebanyakan pelanggan yang menginap di Hilton Garden Inn ialah berasal dari India.

Apa yang menarik di Jalan Tuanku Abdul Rahman ialah, ia dipenuhi oleh gerai gerai serta gedung pakaiaan yang mampu milik, serta night market. Justeru itu anda boileh berjalan kaki atau menaiki “Free Bus” untuk pergi ke SOGO Shopping Complex, manakala “Dataran Merdeka” terletak dalam kiraan berjalan kaki cuma mengambil masa dalam kiraan sepuluh minit sahaja.

Ruang Lobby Hilton Garden North

Bahagian belakang bangunan Hilton Garden Inn North-South terletaknya Pasar Basah Chow Kit. Ia juga terletak berhampiran dengan Station Monorail Chow Kit dan Masjid Jamek Pakistan dan Surau Chow Kit, cuma berjalan kaki sahaja untuk ke destinasi yang diatas.

Categories: 5-Rating

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *