Apa yang istimewa di Jalan Bukit Bintang? Jika dibandingkan Jalan Bukit Bintang dahulu dan kini, dalam segi “environment” Bukit Bintang era tahun 80-90an ialah terbaik, kerana terdapat banyak kehijauan.Kini Jalan Bukit Bintang cuma dipenuhi bangunan kedai, dan Pavillion Shopping Komplek adalah yang terbaik era 20an.

Dari segi keselamatan era 20an amat membanggakan berbanding pada tahun 1980an, Jika anda seorang yang inginkan hiburan atau libur maka Bukit Bintang zaman dahulu adalah yang terbaik.

Jalan Bukit BintangWalaubagaimana pun, kebanyakan pelancong yang datang ke Bukit Bintang terutama pelancong dari “#Indonesia dan #Brunei, mereka datang untuk membeli belah, serta sebagai percutian libur.

Selaian dari hotel mewah dan budget, Bukit Bintang juga menyajikan anda dengan pelbagai juadah makanan, seperti Arabic Cuisine, Malay, Chinese, Western serta South India.

Kemudahan lain seperti pengakutan awam yang mudah didapati seperti Monorail, MRT, Grab, Taxi dan juga Free Bus. Untuk pergi ke KLCC dari Bukit Bintang pelancong juga boleh berjalan kaki yang mengambil masa kira kira 15-20min.

Ramizan Khalid
admin

Best place to enjoy the life is at Bukit Bintang, I like it here, plenty of food stall, shopping. definitely will visit again.
JB. Traveler

6 months ago

Review Jalan Bukit Bintang.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories: Going Places